2 jaar, 2 raadsleden: een terug- en vooruitblik

Begin 2018 hadden we helemaal geen idee dat onze deelname aan de Hoeseltse politiek zo’n stroomversnelling zou kennen. Samen met Best en CD&V hebben we heel wat zeer bekwame, sociale en eerlijke Hoeselaars, die samen aan één koord trekken. Sinds januari 2019 hebben we met onze lijst zes verkozenen in de gemeenteraad en twee in het sociaal comité. Door het voorakkoord van Vld Plus en N-VA belandden we in de oppositie. Maar dat doen we op een positieve manier, in het belang van de Hoeselaar.

We hebben al heel wat constructieve voorstellen gedaan, maar ook voor het bestuur pijnlijke punten bloot gelegd en vervelende vragen gesteld. Veel van onze voorstellen zijn afgewezen, sommigen zijn aangenomen. Maar we zullen er ook op blijven toezien dat ze zullen worden uitgevoerd. We blijven ons inzetten om van Hoeselt en haar dorpen bloeiende sociale kernen te maken.

'Hoeselt als warme, sociale en duurzame gemeente.
Geen slaapdorp vol appartementen.’

We willen een groen, warm, sociaal en duurzaam Hoeselt. Zodat áls er een fusie volgt, we geen slaapdorp volgebouwd met appartementen worden. We zullen het bestuur blijven aansporen om werk te maken van een participatief en gedragen beleidsplan,
klimaatplan, mobiliteitsplan, dorpsplan, groene parkzones, fietsplan… En we willen op een constructieve manier meewerken om ze waar te maken.

Dat de gemeenteraad de voorbije jaren bijna altijd meer dan twee uur duurde, kwam vooral door de vele toegevoegde punten en vragen van onze fractie.

Benieuwd naar meer?

Neem dan een kijkje op onze Facebookpagina https://www.facebook.com/bestgroen of op Instragram @bestgroen.
Daar brengen we na elke gemeenteraad steeds bondige verslag. Zo kan je er een filmpje terugvinden waarin we onze kijk op het meerjarenplan geven.

Neem zeker ook een kijkje op https://www.facebook.com/groenhoeselt en @groenhoeselt, waar we onlangs nog 8 voorstellen voor het Hoeselts klimaatplan deden.

Een warme buurt is een buurt die de mensen zelf vorm geven. Groen Hoeselt rekent op jou, samen maken we dat waar.